Bakan Tekin: 'Cemaat ve tarikatlara para ayrıldı' diyen yalan söylüyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hiçbir sivil toplum örgütüne bütçeden 1 kuruş para harcamayız. Protokol yapıyorsak Bakanlıktan kaynak aktarmayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Cemaat ya da tarikat diye tanımlanan protokol sayısı bir elin parmaklarını geçmez. 'Bütçeden şu kadar para cemaat ve tarikatlara ayrıldı' diyenler yalan söylüyor" dedi. Habertürk'te konuşan Bakan Tekin, "Cemaatlerle protokol imzalandı" iddialarına şunları söyledi:

Bakanlıktan kaynak aktarmayız

"Bize katkı verecek legal her türlü yapı, STK, meslek örgütü ve federasyonla imzalayabilirim. 5 bine yakın bu anlamda protokolümüz var. İsimlerini açıklamak istemiyorum ama çok farklı perspektiften dünyaya bakan sivil toplum örgütleriyle protokollerimiz var. Cemaat ya da tarikat diye tanımlanan protokol sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hiçbir sivil toplum örgütüne bütçeden 1 kuruş para harcamayız.

Protokol yapıyorsak Bakanlıktan kaynak aktarmayız. 'Bütçeden şu kadar para cemaat ve tarikatlara ayrıldı' diyenler yalan söylüyor. Burada da protokolün içeriğine aykırı bir şey yapılırsa protokolü feshedeceğimize dair hükümler koyuyoruz. Hukuka halel getirecek hiçbir şey yok, protokollerde hiçbir sorun görmüyorum. Bu protokoller eskiden beri imzalanan protokoller."

Narin'in okuluna uzman heyet gönderildi

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okulundaki çocuklara psikososyal bir destek sağlandı mı?" sorusuna ilişkin Tekin, 9 Eylül Pazartesi günü Narin'in okuluna 12 kişilik bir uzman heyetinin gönderildiğini belirtti.

Bize isim gelmedi

Bakan Tekin, mülakatlarla ilgili eleştirileri yanıtlarken de "Bu sınav döneminde ne bir siyasetçiden, ne bir tanıdığımdan ne arkadaşlar aracılığıyla bize hiçbir isim gelmedi, biz de hiçbir ismi komisyonlarda paylaşmadık. 'Böyle bir işe giren en yakın arkadaşım bile olsa buna tevessül ederse gereğini yapacağım' dedim" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Zalim Eset'ten 'Kardeşim Esad'a dönüş... 'Görüşmeye hazırız'
Fidan açıkladı: Lübnan saldırıları sonrası siber güvenlik hamlesi
Valiler kararnamesinde ilginç detaylar: Kim, nereye atandı?
AKP içinde saflar belirginleşiyor: Miroğlu'ndan Uçum'a Anayasa tepkisi
Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e zehir zemberek sözler: "Bunu herkes biliyor!”