Bakan Soylu'dan Gaziantep'te camilerden yapılan anonsa ilişkin açıklama geldi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Karkamış’ta camilerde yapılan anonsların maksadını aştığını belirterek, "Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep’te Suriye sınırında camilerden yapılan uyarı anonsuna ilişkin, "Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış." dedi.

Soylu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üssü Gölcük'te deprem şehitlerini anma etkinliğine katıldı.

Bakan Soylu, etkinliğin ardından bir gazetecinin Gaziantep'te camilerden yapılan anonslara ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum."

Gaziantep Valisi Davut Gül, Karkamış ilçesinde camilerden yapılan Anons üzerine sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Vali Gül, açıklamasında, "Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, camilerden, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon gerçekleştirileceğine dair anonslar yapılmış ve vatandaşlara "Evlerinizde kalın" çağrısı yapılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül: Doğal Afetler Ve Deprem Bakanlığı Kurulmalı
Ekrem İmamoğlu'na kasıtlı saldırı: Aslında ne dedi
1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı: Bir elimizde karanfil, bir elimizde AYM kararı
DEM Parti'den Anayasa açıklaması: İktidara can simidi olmasına asla müsaade etmeyeceğiz
AKP Genel merkezi önünde 'İsrail' protestosu: Kısıtlama yetmez, ambargo gerek