Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, İran'ın dün gece İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından, bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediklerini iletti. Bakan Fidan, gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiklerini muhatabına aktardı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise İsrail'e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran'ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran'ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Meloni’den Trump’ın Gazze planına 'evet' sinyali
CHP'den emekliler için yeni hamle
Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na çağrı
CHP'den TOBB yöneticilerine hususi pasaport teklifi
Adaylık iddiaları gündemdeydi… Bilal Erdoğan’dan 'siyasi kariyer' yanıtı