Bakan Bozdağ: Erdoğan'ın adaylığı önünde engel yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Sayın cumhurbaşkanımız adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur."

Cumhur ittifakı ise adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak duyurmuştu. Ancak Erdoğan'ın da yeniden aday olup olamayacağı tartışmaları sürüyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop “Adaylıkla ilgili hiçbir tereddüt yok” demişti. Muhalefet ve hukukçular buna itiraz ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Bozdağ şunları söyledi:

"Hukuk bunu söylüyor ama kendilerine göre hukuk uygulamaya çalışanlar iddia ediyor. Bizimki iddia değil, hukukun söylediği ifadedir. Sayın cumhurbaşkanımız adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Böyle hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım.

Sayın Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olarak 2018'de seçilmiştir ve şu anda yapılacak seçim ikinci seçimdir.

Kaldı ki bu yorumu yapanlar, yürürlük maddesine baktığında; anayasanın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçime ilişkin 101'inci maddesinin yürürlük tarihini çok net bir şekilde 2018'de yapılan cumhurbaşkanı ve parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor.

Dolayısıyla 101'inci maddenin ilk uygulaması anayasaya göre de 2018'de olmuştur. İkinci uygulaması da 2023'te olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bahçeli'den yeni açılım: Cumhurbaşkanının Kürt ve Alevi yardımcıları olsun
Devlet Bahçeli: Devletin pazarlık yaptığını iddia edenler müfteridir
Özgür Özel'den Trabzon mitingine çağrı: Adaletsizliğe itiraz ediyoruz
Adıyaman’da AKP’li Meclis üyesi CHP’ye geçti: Adıyaman’a pranga…
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a tahliye başvurusu reddedildi