Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması: Destek azaltılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, doğal gazda devlet desteğinin azaltılacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, örtülü zam sinyali verdi.

CNN Turk'te konuşan Bakan Bayraktar, elektrikte verilen devlet desteklerinin kesildiğini hatırlattı.

Bakan Bayraktar, doğal gazda da desteklerin kesileceğine işaret ederek, "Doğal gazda hala yüzde 100 destek veriyoruz. Şu anda 240 kws'te tüketimde yüzde 50'sini hala devlet ödüyor. Doğal gazda faturanın yüzde 70'ini devlet karşılıyor. Doğal gazda elektrik benzeri modeli uygulamak istiyoruz. Dar gelirli, sabit gelirli, emekli vatandaşlarımızı daha çok destekleyebilmek için adımlar atacağız. Elektrik ve doğal gaza yeni bir zam yok. Elektrikte olduğu gibi doğal gazda da desteğin yavaş yavaş kaldırılması söz konusu" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

100. günde Saraçhane’de tarihi miting! ‘Direnişin başladığı yerde yine omuz omuzayız!’
Özgür Özel kürsüden rest çekti: 'Seçime kadar bekle ulan'
Gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: 'Algı operasyonu ile itibar suikastlığı yapıyorlar'
Devlet Bahçeli kürsüden LeMan'ı hedef aldı: 'İslamofobiye karşı bir eylem planı hazırlanmalı'
İzmir'de operasyon... Deniz Yücel çağrı yaptı: 'Göreve davet ediyorum'