Bahçeli Maduro'ya yapılanları 15 Temmuz'a benzetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Venezuela'ya yönelik saldırıları nedeni ile sessizliğini korurken ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'den açıklama geldi. Bahçeli, Maduro'ya yapılanları 15 Temmuz'a benzetti.

ABD, gece saatlerinde Venezuela'nın başkenti Caracas'a saldırı düzenledi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu kaçırdı.

Gelişmeler sıcaklığını korurken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi. Dışişleri Bakanı taraflara 'itidal' çağrısı yaptı.

BAHÇELİ'DEN '15 TEMMUZ' YORUMU

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Bahçeli'nin mesajını MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir paylaştı.

Bahçeli, şunları söyledi:

“ABD’nin bugün Venezuela’da yapmış olduğu askeri müdahale ile devlet başkanı Nicholas Maduro’yu iktidardan hukuksuz ve haksızca uzaklaştırma girişimi bizim tarafımızdan bilinen ve tanıdık bir komplodur.

Bazı yayın organlarında ise bu hakikat yerine meselenin başka mecralara çekilmeye çalışılması hatalı ve yanlış bir yaklaşım olacaktır.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ eliyle gerçekleştirilen kalkışmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Marmaris’te bulunurken, doğrudan kendisine yönelik sergilenen aşağılık girişimdeki yöntemle, bugün Maduro’yu hedef alan yöntem birbirinin aynısıdır.

15 Temmuz 2016’da Türk Milleti’nin iradesi ile netice alamayan ABD, bugün Venezuela’da benzer bir girişimde bulunmuştur.

Konunun bu yönünün yayın ve yorumlarda ele alınması, yöntemdeki benzerliğin kamuoyunun dikkatine sunulması daha doğru olacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu’ndan Mahkemede Tahliye Talebi: “Sıfır Delil, Sonsuz Mağduriyet”
1 Mayıs’ta hangi sendika nerede toplanacak?
CHP Genel Merkezi'ne '1 Mayıs' afişi asıldı: 'Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen'
Valilik açıkladı: İktidarın İstanbul'daki 1 Mayıs yasakları belli oldu
Özgür Özel, Journal of Democracy için yazdı: "Bu yoldan geri dönmeyeceğiz"