BAE'den Türkiye açıklaması: "Söylediklerimiz konusunda çok pozitifler"

Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst düzey yetkililer iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nehyan’ın diplomatik danışmanı olarak görev alan ve bir dönem dışişleri bakanı olarak görev alan Enver Gargaş açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkiyi de masaya yatıran Gargaş, iki ülke arasında yeni bir gerilim yaşanmaması için diyalog yoluna başvurulması gerektiğini söyledi. Reuters haber ajansı BAE ile Türkiye arasındaki gerilimin Yemen, Libya ve bölgedeki diğer alanlara da yayıldığını fakat son dönemde bunun azaldığını hatırlattı.

Gargaş, “Türkiye’nin son dönemde Mısır, Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan ve diğerleriyle olan ilişkilerini gözden geçirmesini çok hoş karşıladık. Bizim için de ara yolu bulup, ulaşmamız çok önemli” dedi.

2021’in Şubat ayına kadar dışişleri bakanlığı görevini üstlenen ve sık sık Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Gargaş, “Türkler, onlar hakkında söylediklerimiz konusunda çok pozitifler” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp’den ‘200 milyonluk fıstık’ tepkisi
Ümit Özdağ: Ülkemizde 3 milyondan fazla uyuşturucu bağımlısı var
Site aidatlarına yönelik düzenleme: 6 madde de kabul edildi
Trump'tan 'İran ile anlaşma' açıklaması: 'Son 24 saatte...'
Muhittin Böcek hâkim karşısında: 'Ondan kalan borçları da ödedik'