Altılı masa toplanıyor: BTP'ye vize çıkacak mı?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Ali Babacan'ın Denizli mitingi sonrası gazetecilerle buluşmasından notları aktardı. Saymaz, Altılı Masa'nın bugünkü toplantısında BTP'ye vize çıkmayacağını söyledi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Altılı Masa’da bugün en güncel tartışma Bağımsız Türkiye Partisi’nin katılım başvurusu olacak. Babacan, görüşü sorulunca 'Ev sahibi olduğumuz için ihsası rey yapmak doğru olmuyor' dedi ve yanıt vermedi. Ancak geçen hafta liderler turunda konunun açıldığını vurguladı. Öğrendiğim kadarıyla… Karamollaoğlu ve Davutoğlu, bu katılıma karşı olduğunu söyledi. Babacan da aynı yönde düşünüyor. Bugün BTP’ye vize çıkması mümkün görünmüyor. Zaten Babacan, 'Yarın ne olacak biliyorum. Siz de az çok biliyoruz' diyerek, genel eğilimi gösteriyor. Babacan, Akşener’in BTP’ye davetini basından öğrendiğini de belirtiyor." değerlendirmesini yaptı. 

Saymaz, yazısını şöyle sürdürdü:

Öte yandan Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi Altılı Masa’ya katılmak için partileri geziyor. Bir DEVA yetkilisi, “Hüseyin Baş’a 'evet' dersek, Mustafa Sarıgül Altılı Masa’yı yumruklayarak, TikTok videosu çektiğinde ne diyeceğiz?” diye soruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel seçim çalışmalarını açıkladı: 'CHP bugünden itibaren savunmadan hücuma geçiyor'
Önder Sav: "Başta Özel olmak üzere mutlak butlan kararının ciddiye alındığını sanmıyorum"
Bülent Arınç: Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir durumu yok; bunu televizyonda küçücük adamlar tartışıyor
İBB davasında 31. duruşma: Salonda gerginlik, duruşmaya ara verildi
Tanju Özcan'ın yargılandığı 'şantaj' davasında ikinci duruşma: Basın mensupları salona alınmadı!