Almanya'dan NATO'ya kritik 'Rusya' çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı, NATO'ya, 'Rusya'ya karşı birleşme' çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Genel Merkezi'nde düzenlenen dışişleri bakanları toplantısında 'Rusya'ya karşı birleşme' çağrısı yaptı.

Die Zeit'in haberine göre Maas, toplantıda 'Rusya'nın saldırganlığına ve dezenformasyonuna' ortak yanıt verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bizi bölmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Diğer yandan Moskova ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğini söyleyen Maas, Rusya-NATO Konseyi kapsamında, güvenlik politikası konusunda aktif ve güvene dayalı diyaloğun mümkün olduğunu belirterek,  "Buna hazırız ve Rusya’nın da en kısa zamanda buna hazır olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dilek İmamoğlu: “142 suçlama bir güne sığıyorsa mesele adalet değil, savunmayı susturma çabasıdır”
İBB davasında 6 tahliye: Aralarında İnan Güney de var
Murat Ongun: Değer verdiğim hiçbir kimse itirafçı olmadı
Ekrem İmamoğlu: Benim Ankara'da yargılayacaklarım buradaki yargıyı yürütmeye çalışıyor
Kılıçdaroğlu'nun yeni planı: Özel sahadayken, her hafta bir basın toplantısı