Almanya Başbakanı, Erdoğan'la bu pozu verdikten sonra konuştu: İrite oldum!

New York'ta liderlerle görüşmeye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Scholz, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne girmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşma da yapan Scholz, Erdoğan ile görüşmesi sonrasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hedef Şanghay Beşlisi’ne üye olmak” sözlerini değerlendiren Scholz, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra  düzenlenen basın toplantısında bu gelişmeden dolayı “çok irite” olduğunu dile getirdi.

Sözcü'nün aktardığına göre  Scholz, Türkiye’nin Rusya ve Çin’in önderliğinde oluşturulan Orta Asya merkezli güvenlik grubuna katılmasıyla ilgili net açıklamalarda bulundu. Scholz, “Bu örgüt, küresel birlikteliğe önemli katkılar yapan bir kuruluş değil. Dolayısıyla bu gelişmeden dolayı çok irite oldum” dedi.

Scholz, ayrıca Rusya’nın Ukrayna’da ele geçirdiği bölgelerde yapacağı herhangi bir referandumun da geçerliliği olmayacağını dile getirirken, Rusya’nın Ukrayna’nın tahıl nakliyatını durdurmaya çalışabileceğini söyledi. Scholz, Almanya ve Türkiye’nin bunu engellemeye çalıştığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ertuğrul Özkök: Ramazanın ilk gününde niye Woody Allen’in 50 yıl önceki sözünü hatırladım
Ekrem İmamoğlu: Milli iradenin karşısında diz çökecekler
İşte Komisyon’da kabul edilen ortak rapor: TAM METİN
Ali Babacan'dan 'Berat Albayrak' göndermesi: 'Damat ve kayınpeder el ele verip...'
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: 'Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlük hakları ihlal ediliyor'