AKP'nin eski milletvekillerinden Şamil Tayyar, Cumhur İttifakı'nda bir şeylerin yolunda gitmediğini açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargılamanın hızlandırılması çağrısı yapmış daha sonra ise CHP'ye kayyım atanacağı iddialarına sert tepki göstermişti.
Bahçeli'nin açıklamaları Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğuyla ilgili tartışamları başlatmıştı.
'Bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim'
TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında da konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Şamil Tayyar, "Bugün yaptığım temaslardan bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim" diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin yakın zamanda bir araya geleceğine yönelik kulisi aktardı.
Randevu planlaması yapılıyor
Tayyar, şunları söyledi: "Bugün yaptığım temaslardan bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim. Muhtemelen Erdoğan ve Bahçeli, bu tarz görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak için yakın zamanda bir araya gelecek gibi gözüküyor. Bununla ilgili bir randevu planlaması yapıldığını öğrendim. AK Parti ve MHP arasında ne kadar mevzu varsa bütün bunlar çok yönlü değerlendirilecektir."