AKP'li Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Türkiye'nin Stokholm büyükelçiliğinin yanında AKP'li Cumhurbaşkanını hedef alan saldıraya ilişkin açıklama yaptı.

Büyükelçiliğin yanında polislerde bulunurken Erdoğan'ın maketi yakılmıştı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yapılmıştır. Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır. Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini hedef alan tüm saldırılarla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır. Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur" ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden de tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada olaya sert tepki gösterildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün (29 Eylül) Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz.

"Tahkir edici bu eylemlerin önlenmesini bekliyoruz"

İsveç'in, gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri, gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı: 'İstanbul'un muhalefet partisi zıvanadan çıktı!'
Mansur Yavaş'tan 'tahliye' çağrısı: 'Murat Çalık ölürse, bunun adı tasarlayarak cinayettir!'
Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral'dan Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a sert çıkış: 'Bu ne büyük duyarsızlıktır!'
CHP Milletvekillerinden ortak açıklama: 'CHP'ye ve demokrasiye saldırılar karşısında dimdik ayaktayız'
Ev hapsi verilen Tutdere: Kararın kaldırılması için başvuracağız, sahada olmam lazım