AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk 10'dayız" diyor ama... HES'ler faturalarla birlikte arttı

Erdoğan, Türkiye'nin hidroelektrik santral kapasitesinde dünyada ilk 10 ülke arasında olduğunu duyurdu. Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımı akıllara elektrik fiyatlarında son yıllarda toplamda yüzde 100'ü aşan zamları getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İktidarımız boyunca inşa ettiğimiz hidroelektrik santraller ile Türkiye’yi bu alanda, hamdolsun, çok çok farklı bir boyuta taşımayı başardık. Bundan sonra da yatırımlara hız kesmeden devam edecek, enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz. Bize güvenin” dedi.

Erdoğan açıklamasında, “Hidroelektrik kapasitesinde ilk 10 ülke arasındayız” dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı ayrıca, 31 bin 436 megavat kurulu güç olduğunu, 735 adet hidroelektrik santrali ile toplam elektrik üretimindeki hidroelektrik payının yüzde 20.1 olduğunu belirtti.

Erdoğan paylaşımını "Bundan sonra da yatırımlara hız kesmeden devam edecek, enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz. Bize güvenin." diyerek tamamladı.

ZAM YAĞDI

Erdoğan'ın iktidarının büyük icraatları arasında gösterdiği bu ''HES' paylaşımı akıllara, santral yapımlarındaki çoğalmanın halkın cebine nasıl yansıdığı sorusunu getirdi.

Bilindiği üzere elektrik fiyatlarında son olarak, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ise 2018'den bu yana mesken abonelerinin elektrik faturaları düzenli olarak yapılan fiyat artışlarıyla toplam yaklaşık yüzde 120 oranında zamlandı.

Ocak-Haziran aylarını kapsayan 2018'in ilk döneminde elektriğin birim fiyatı 45 kuruşken, son zamla Temmuz-Aralık aylarını kapsayan 2021'in ikinci döneminde bu fiyat 91,56'ya çıktı. 

Türkiye, G20 ülkeleri içinde de Eylül 2020 verilerine göre satın alma gücü bazında elektriğin en pahalı olduğu ülkelerden biri.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi
CHP'li Murat Emir: "Yarın emekli zammına bin liralık artışla gelirseniz komisyon salonunu dar ederiz"
İmamoğlu’ndan AKP’nin afişlerine yanıt: Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
CHP'li Bağcıoğlu, milli güvenliği zayıflatan yapısal sorunu açıkladı: 'Yalnızca idari bir eksiklik değil...'
AKP’nin önerisi kabul edildi: TBMM, o kanun teklifini tamamlamak için gerekirse cuma günü de çalışacak