AKP'li Bülent Turan'dan tartışma yaratacak açıklama: 'Ben de Malatya'daki köprüden geçmiyorum ama parasını veriyorum'

1915 Çanakkale Köprüsü, TBMM Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan köprüyle ilgili CHP'li milletvekillerinden gelen ‘geçiş garantisi’ eleştirilerini savundu.

Meclis Genel Kurulu'nda, 18 Mart'ta açılışı yapılan, geçiş garantisi ve köprü geçiş ücretiyle eleştirilen Çanakkale Köprüsü ile ilgili CHP ve AKP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP sıralarından gelen geçiş garantisi eleştirilerine AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın yaptığı savunma gündem oldu.

"GEÇMEDEN VERİLMESİ VATANDAŞ İÇİN EKSTRA BİR İMKÂNDIR"

Bülent Turan, "geçiş garantisi" ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı.”

"İNSANLARA BU DENİR Mİ, NE ÇETESİ NE BEŞİ?"

Turan, köprüyü inşa eden dört firma olduğunu belirterek, o firmalardan birinin CHP’li isme ait olduğunu öne sürdü. Turan, köprüyü yapan firmalardan Limak’ın adını anarken “Beşli çeteden” ifadesiyle karşılık verince kızarak “İnsanların işini firmasını mezhebine dinine siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmuyorum. Ama dört firma ortak yaptı. İkisi Kore firması geçiyorum, birisi Limak Nihat Özdemir malumunuz. Beşli çeteden diyor arkadaşlar, utanmadan söylüyorlar bunu. Çok ayıp bir şey bu. İnsanlara bu denir mi, ne çetesi ne beşi? Peki dördüncü firma kim? Biliyor musunuz? Yapı Merkezi Ersin Arıoğlu İstanbul CHP vekili, arkadaşlar ayıp değil mi ya?” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!