AKP'den CHP'ye geçen Denizli'de eski dönemin borcu panoya asıldı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Denizli'de eski dönemin borcu panoya asıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li yeni başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, önceki dönem AKP'den kalma borçları kentteki dev panoya astı. 

Pankartta yer alan bilgilere göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 11 milyar 130 milyon 969 bin lira olarak belirtildi.

Rakamlara göre Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 4 milyar 804 milyon 44 bin lira, DESKİ'nin ise 6 milyar 326 milyon 925 bin lira borcu bulunuyor.

Bu borcun 2 milyar 658 milyon lirasının kredi borcu olduğu, bu kredinin ise yüzde 55 faiz oranlı olduğu kaydedildi. Afişte belediyenin faiz borcunun 857 milyon 698 bin lira olduğu bilgisi yer aldı.

Büyükşehir belediyesinin vergi borcunun 58 milyon 187 bin lira, diğer borçları toplamının ise 1 milyar 229 milyon 976 bin lira olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP, "sağın kalesi" Yozgat'ta çıkartma yaptı
İmamoğlu: Yozgat demokrasinin kalesidir
CHP'li Özgür Çelik'ten İstanbul Valisi Davut Gül'e 'Şişli' tepkisi
Özgür Özel: Darbecilerin niyeti değişmedi, muhalefet birlik olmak zorunda
İmamoğlu'ndan Tarihi Rest: “Yarın İstanbul İçin Herkesi Sarsacak Gerçekleri Açıklayacağım!”