AKP VE MHP'ye 'TÜİK' şoku! Kendi seçmenleri bile inanmıyor

Aksoy Araştırma tarafından, TÜİK'in büyüme verilerinin ne derece gerçeği yansıtıp yansıtmadığı soruldu.

TÜİK tarafından açıklanan ekonomik büyüme verilerinde, Türkiye’nin 2021 yılının 2.çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyüdüğü açıklanmıştı. Aksoy Araştırma tarafından yapılan Türkiye Monitörü araştırmasında, büyüme verilerinin ne derece gerçeği yansıtıp yansıtmadığı soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 51,8’i “Türkiye ekonomisi büyümeyip; küçülmüştür” dedi.

Mobil panel üzerinden gerçekleştirilen araştırmada yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapılan bin 67 görüşmede, Türkiye temsili cinsiyet, NUTS1 bölge dağılımı, yaş, sosyoekonomik statü ve 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimi kotası gözetildi.

Aksoy Araştırma tarafından yürütülen Türkiye Monitörü araştırmasında, TÜİK tarafından açıklanan ekonomik büyüme verilerine göre Türkiye 2021 yılının 2. çeyreğinde %21,7 oranında büyüdüğü açıklandı. Ekonomik büyüme verisiyle ilgili 'hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtmaktadır?' sorusu soruldu. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 51,8’i “Türkiye ekonomisi büyümemiş, küçülmüştür” yanıtını verirken; yüzde 19,8 “Türkiye ekonomisi %21,7 oranından daha az büyümüştür” yanıtını verdi. 

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 28,4’ü TÜİK’in açıklamalarına paralel görüş belirtti.

TÜİK’İN AÇIKLAMALARINA AKP VE MHP SEÇMENİ DE KATILMIYOR

Parti bazında bu soruya verilen yanıtlara bakıldığında, TÜİK’in açıklamalarına paralel görüş bildiren en yüksek seçmen grubu AKP içerisinde yer alıyor. AKP seçmeninin yüzde 32,5’i “Türkiye ekonomisi %21,7 oranında büyümüştür” ve yüzde 17,1’i “Türkiye ekonomisi %21,7'den fazla büyümüştür” yanıtını verirken, buna karşılık “Türkiye ekonomisi büyümemiş, küçülmüştür” ve “Türkiye ekonomisi %21,7 oranından daha az büyümüştür” diyenlerin oranı yüzde 50,4 oldu.

MHP seçmenin ise yüzde 65,7’si TÜİK’in açıklamalarına aksi yönde kanaat belirtmedi. TÜİK ile ortak görüşe sahip olan MHP seçmeninin oranı ise sadece yüzde 34,4 seviyesinde kaldı.

Millet İttifakı ve HDP seçmeninde ise TÜİK verilerinin aksi yönde kanaat belirtenlerin oranı yüzde 90 ve üzerinde gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi
CHP'li Murat Emir: "Yarın emekli zammına bin liralık artışla gelirseniz komisyon salonunu dar ederiz"
İmamoğlu’ndan AKP’nin afişlerine yanıt: Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
CHP'li Bağcıoğlu, milli güvenliği zayıflatan yapısal sorunu açıkladı: 'Yalnızca idari bir eksiklik değil...'
AKP’nin önerisi kabul edildi: TBMM, o kanun teklifini tamamlamak için gerekirse cuma günü de çalışacak