AKP MKYK üyesinden "50 artı 1" açıklaması: "Değişiklik düşüncemiz yok"

AKP MKYK Üyesi Ahmet Gündoğdu, "Bizim 2023 yolculuğumuzda 50+1'le ilgili değişiklik düşüncemiz yok. 50+1 AK partinin işini zorlaştıran Türkiye’nin işini istikrarını kolaylaştıran bir sistemdir" dedi.

Bolu’da düzenlenen AKP Teşkilat Akademisi Eğitim Programı’na katılan Gündoğdu, basına kapalı gerçekleştirilen seminerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FAYDASINI GÖRDÜK"

Ahmet Gündoğdu, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilg3ili soru üzerine şunları söyledi:

"Başkanlık sistemi, sisteminin temel paradigmasıdır. Yüzde 50+1, yüzde 45, yüzde 40, yüzde 60, yüzde 70 ise sistemin işleyişindeki parametrelerdir. Ama biz başkanlık sisteminin bugüne kadar terörle mücadele, Birleşmiş Milletler'de temsil, Libya ve Akdeniz sorunu, Yunanistan ile krizler gibi krizlerde gördük ki. Nokta atışlarla Türk milleti karlıçıkmaya devam ediyor. Bizim 2023 yolculuğumuzda 50+1'le ilgili değişiklik düşüncemiz yok. 50+1 Ak Parti’nin işini zorlaştıran Türkiye’nin işini, istikrarını kolaylaştıran bir sistemdir. MKYK'da da bu gündeme geldi. 2023 yolculuğunda böyle bir düşünce ve çalışmamız, parti ve Cumhur İttifakı olarak yok. 2023'ten sonra siyaset konuşuluyorken, gelecek dönemlerde başkanlık sisteminden asla vazgeçmeden içeriğinde birçok şeyi konuşabilirler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Yankı Bağcıoğlu: 'En ufak eleştirinin dahi orduevi yasağıyla bastırılmaya çalışılması uygun değil'
CHP’nin 2026 yol haritası netleşiyor: Tematik ziyaretler, üye kampanyası, seçim hazırlığı
Özgür Özel yağmur altında binlere seslendi: 'Size selam dahi vermeyecekler!'
Cumhur İttifakı ortağından yeni öneri: Devletin karşılaması lazım
CHP’li Emir’in o paylaşımına erişim engeli… ‘Akın Gürlek’ sorularını sürdürdü: ‘Kanalı neden ziyaret ettiniz?’