Ahmet Özer: Barışa kavuşma arzumuz demir parmaklıkları aşan bir güçtür

Ahmet Özer, "Barış en önemli gündemimdir. Barışa kavuşma arzumuz demir parmaklıkları aşan bir güçtür" dedi.

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin açıklama yaptı.

Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 30 Ekim 2024’te başlayan tutukluluk sürecinin ardından 14 Temmuz 2025’te adli kontrolle tahliye edildiğini hatırlatarak, 3 Kasım 2025’teki duruşmada “İstanbul dışına çıkmama” tedbirinin kaldırıldığını belirtti. Özer, savcının esas hakkındaki mütalaasını sunduğunu, bir sonraki duruşmanın ise 23 Ocak 2026 tarihinde görüleceğini söyledi.

"Barış en önemli gündemimdir"

Özer, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın, iddia makamının mütalaası sürecin ruhuna aykırı olsa da Mahkeme’nin vereceği karar önemlidir. Nitekim ben barış süreci olduğu için değil, suçsuz olduğum ve bir örgüt üyesi olmadığım için bu dosyadan beraat alacağıma gönülden inanıyorum" dedi.

Hukuka uygun bir kararın yalnızca kendisi için değil, toplumun hukuka güveni açısından da önemli olduğunu vurgulayan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Barış en önemli gündemimdir. 12 metrekarelik bir hücrede olduğumdan, savunmalarımı barış diliyle yapmaya devam edeceğim. Barışa kavuşma arzumuz demir parmaklıkları aşan bir güçtür. Bunun için toplumun beklentisi karşılanarak bir an önce siyasi operasyonlardan vazgeçip hukuka dönülmeli ve demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla ihya edilmelidir. Özgür günlerde buluşmak dileğiyle."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bülent Arınç'tan Bahçeli'ye eleştiriler: Demirtaş ve Kavala'yı ziyaret edeceğini duyurdu
CHP'li vekillerden Bakan Bolat'a kepenk kapatma ve uyuşturucuyla mücadele tepkisi
Erkan Baş: AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları amasız, fakatsız uygulanmalı
Mahkeme “kayyıma devam” dedi: CHP’nin İstanbul itirazı reddedildi
İmamoğlu'ndan Ümraniye mitingine çağrı: Ya hep beraber, ya hiçbirimiz