Abdulkadir Selvi'den çok konuşulacak çıkış: "Kürtçenin önündeki engelleri Erdoğan kaldırdı"

Abdulkadir Selvi, Kürtçenin önündeki engelleri Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldırdığını söyledi.

Erdoğan'ın Batmanlı gençlerle buluşmasını köşesine taşıyan Selvi, "Batmanlı sanatçılar Kürtçe şarkılar söyleyerek karşıladılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı. Kürtçe kaset dinlediği, cezaevindeki görüş sırasında annesiyle Kürtçe konuştuğu için insanların işkence gördüğü bir Türkiye’den, bugün geldiğimiz noktayı anlatması açısından önemliydi." dedi. 

Selvi, "Bir genç kız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kürtçe soru sordu. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kürtçe olarak yayınladığı ünlü Kürt şairi Ahmed-i Hani’nin Mem-u Zin isimli eserini Erdoğan’a imzalattı." ifadelerini kullandı. 

Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kürtçe soru soran genç kızın söyledikleri aslında Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin bir özetiydi.

“Eskiden evlerimizde konuşmaya korktuğumuz dilimizi bugün Cumhurbaşkanımızın karşısında konuşabiliyorum” dedi.

Genç bir kızımızın Cumhurbaşkanı ile Kürtçe konuşabilmesi, kimsenin bir lütfu ya da ihsanı değil. Onun anasının ak sütü gibi helal olan hakkıdır. Ama o hak, yasaktı. O hak, hapis cezasıyla cezalandırılıyordu.

Kürtçenin önündeki engelleri Selahattin Demirtaş’a özgürlük diyenler kaldırmadı. PKK da kaldırmadı. Tam tersine yasaklardan beslendi. Yasakçı zihniyete karşı mücadele veren Erdoğan kaldırdı. Bugün o genç kızımız evinde rahatça konuşamadığı Kürtçeyi cumhurbaşkanının huzurunda konuşabiliyorsa bu da Erdoğan’ın sayesinde oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Başkan Tugay’dan belediye meclis üyelerine ‘birlik ve beraberlik’ çağrısı
Ekrem İmamoğlu savunmasını yaptı: “Savcı bana ‘Siz cumhurbaşkanı olursunuz’ dedi”
Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara tepki: İşinize bakın, CHP'yi ben yönetiyorum
Özgür Özel'den 'İmamoğlu ile görüş ayrılığı' iddialarına yanıt: 'Tam bir mutabakatımız var, hiçbir farklı fikrimiz yok'
Özgür Özel, Deniz Göktaş'la görüşmesini anlattı: 'Gülümseyen görüntümü vermemek için 4-5 kez yürüttüler'