Abdülkadir Selvi açıkladı: "İktidar hazırlık yapıyor"

Abdulkadir Selvi, iktidarın erken seçim tartışmalarının önünü kesmek için yeni bir plan hazırladığı iddiasında bulundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli ise seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek sürekli olarak 2023’ü işaret ediyorlar. İktidar erken seçim tartışmalarının önünü kesmek için bir hazırlık yapıyor" dedi.

Selvi şöyle devam etti:

"Anayasa gereği bütçenin yılbaşından en az 75 gün önce Meclis’e sunulması ve mali yılbaşından önce çıkarılması gerekiyor. O nedenle ekim ayının ortasında Meclis’e sunulacak olan bütçe, aralık ayının üçüncü haftası da kabul edilerek Meclis’ten geçecek.

Normalde 1 Ekim’le birlikte Meclis’e sunulması planlanıyordu. Ancak son zamanlarda muhalefetin erken seçim diye bastırması üzerine bir takvim değişikliğine gidildi. Seçim yasasındaki değişikliklerin bütçeden sonra Meclis’e sunulması bekleniyor. Yani aralık ayının son haftası. Meclis’ten geçmesi ise önümüzdeki yılın ocak sonu ya da şubat ayı olarak düşünülüyor. Peki bu ne getirecek?

Seçim yasası 2022 yılının ocak ya da şubat ayında olursa o zaman Anayasa’nın 67. Maddesi gereği 2023 yılının ocak ya da şubat ayından önce erken seçim yapılması mümkün olmayacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

MHP'nin bazı açıklamaları, AKP'de soru işaretleri mi yaratıyor? 'Feti Yıldız'ın verdiği rakamlar, bürokratları bile şaşırtmış'
CHP aday ofisi için çalışma yöntemini şekillendiriyor: İmamoğlu Silivri’den katkı verecek
Arınç'tan İmamoğlu açıklaması: Erken öten horozun başını keserler
Özgür Özel kürsüden duyurdu: Gümrük vergisinden Trump mı çıktı?
Randevu alamadığı için tokalaşmamıştı: İrfan Karatutlu'nun AKP'ye geçince ilk ziyareti Sağlık Bakanı'na oldu