ABD ve AB’den doğalgaz anlaşması

ABD, Avrupa ülkelerine 2022’nin sonuna kadar en az 15 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik edecek. Rusya, AB'nin en büyük doğalgaz tedarikçisi ve Avrupa'nın ithalatının yüzde 40'tan fazlasını oluşturuyor.

ABD bu yıl, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak isteyen Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 15 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz sağlamak için çalışma yürütecek.

Bilgi, Reuters tarafından incelenen belgede yer aldı.

BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN EKİP KURULACAK

ABD Başkanı Joe Biden ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bugün, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Avrupa’nın Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azaltmak üzere bir ekip kurulacağını açıklaması bekleniyor.

Belgede, Avrupa Komisyonu’nun aynı zamanda AB ülkeleri ile de ülkelerin 2030’a kadar 50 bcm LNG satın almaları hedefi doğrultusunda çalışma yürüteceği belirtildi.

Rusya, AB’nin en büyük doğalgaz tedarikçisi ve Avrupa’nın ithalatının yüzde 40’tan fazlasını oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı