ABD İç Güvenlik Bakanlığı: ülke çapında “yüksek tehdit” uyarısı yayınladı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (NSA), Başkan Joe Biden'ın görevi devralmasının ardından Biden karşıtı ve aşırılık yanlısı grupların potansiyel tehdidini gerekçe göstererek ülke çapında “yüksek tehdit” uyarısı yayınladı.

 

ABD'de 6 Ocak'taki kanlı Kongre baskının etkileri devam ediyor. ABD İç Güvenlik Bakanlığı (NSA) tarafından, Başkan Joe Biden’ın görevi devralmasının ardından Biden karşıtı ve aşırılık yanlısı grupların potansiyel tehdidini gerekçe göstererek ülke çapında “yüksek tehdit” uyarısı yayınladı.

Uyarıda, “hükümet yetkisinin kullanılması ve başkanlık geçişinden memnun olmayan bireylerin” bir tehdit oluşturabileceği belirtilerek, “Hükümet otoritesinin kullanılması ve başkanlık geçişi konusunda hayal kırıklığına uğramış bireylerin, çeşitli aktörler tarafından şiddet olayları çıkarmak için kullanılabileceğinden endişe ediyoruz” denildi.

NSA, 20 Ocak’ta gerçekleşen devir teslimin ardından saldırı tehdidinin devam ettiğini belirterek, gerçekleşebilecek planlı bir saldırıya ilişkin bir bilginin bulunmadığını aktardı. NSA ayrıca, aşırılık yanlısı grupların seçilmiş yetkilileri ve hükümet tesislerini hedef alabileceğine dikkat çekti.

NSA, geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Covid-19 kısıtlamalarının, Biden’ın Başkanlık seçimlerinde eski ABD Başkanı Donald Trump’ı yenilgiye uğratması, polis şiddeti ve yasadışı göç nedeni ile tehditleri arttırdığını açıkladı.
Bakanlık, halkı şüpheli faaliyet ve şiddet tehditlerini bildirmeye çağırdı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Kardeşim sen kendin yapmışsın sözleşmeyi
Erdoğan'dan 'F-35' ve 'S-400' sorusuna yanıt: 'Bizi izlemeye devam edin'
İddia: Kılıçdaroğlu yönetimi, Özgür Özel'i destekleyen 4 il başkanını daha görevden alacak
Müslim Sarı'dan İBB davasında tahliye edilen İnan Güney açıklaması
Artvin'de, NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı