5 bakanlık ek bütçe istedi: Kira saltanatına para yetmedi

Kamu harcamalarında kemer sıkma vaadi kira saltanatına işlemedi. 5 bakanlık taşıt ve hizmet binası kiralarına para yetiştiremeyince ek bütçeye 254 milyon liralık ek harcama ödeneği konuldu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre ek ödeneğin yarıya yakın kısmı Sağlık Bakanlığı'nın artan kira ödemelerine, ikinci büyük dilimi Aile Bakanlığı'nın hizmet binası kiralarına, geri kalanı da Tarım, Sanayi ve Kültür bakanlıklarının kira harcamalarına gidecek. Kendi kirasını ödemekte zorlanan vatandaş şimdi de devletin artan kira yükünü üstlenmek zorunda kalacak.

Ek Bütçe Kanunu'nda yer alan verilere göre, taşıt ve binaların kira giderlerine para yetiştiremeyen Sağlık Bakanlığı'na, yılın geri kalanında  kullanması için 113 milyon 406 bin lira daha kira parası verildi. Ek bütçeyle Bakanlığa ayrıca, şehir hastanelerinin döviz yüzünden artan kira giderini karşılaması için de 3 milyar 558 milyon TL ilave kira parası verilmişti.

3 BAKANLIĞA 62.5 MİLYON TL

Tarım Bakanlığı 24.4 milyon liralık ek kira parasının yarıdan fazlasını kiralık taşıtlar, kalanını hizmet binası için kullanacak. Sanayi Bakanlığı 19 milyon liralık ek kaynakla taşıt ve hizmet binası kiralarını öderken Kültür Bakanlığı 19.1 milyonun büyük bölümünü artan servis kirasını karşılamak için harcayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan 'NATO Zirvesi' açıklaması: 'Demokratik bir Türkiye çok daha güçlü ve güvenilir bir ortak olacak'
Dikkat çeken 'süreç' kulisi: Çerçeve yasa Öcalan'a sunuldu, mutabakat sağlandı
İşte Özgür Özel'in masasındaki anket
Kadrolu itirafçı Tolgahan Erdoğan hakkında iddia: Operasyonu önceden haber verip 10 bin dolar istedi
Bahçeli'nin 'askeri hastaneler açılmalı' çağrısı TBMM'de karşılık bulmadı: AKP'den ret, MHP'de 'sessizlik'