1 Mayıs'a günler kala birçok ilde 1 Mayıs etkinlikleri yasaklanmıştı... Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: Kapalı rejimlerde 1 Mayıs kutlanmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs dolayısıyla Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Türk-İş Genel Başkanı Atalay işçilerin taleplerini ilettiklerini söylerken, Bilgin, “1 Mayıs, ancak özgürlüğün olduğu yerde kutlanır. Özgürlüğün olmadığı ülkelerde, kapalı toplumlarda, kapalı rejimlerde 1 Mayıs kutlanmaz” diye konuştu.

Bakan Vedat Bilgin, daha sonra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan’ı ziyaret etti ve 1 Mayıs’ı kutladı.

Bilgin burada da 1 Mayıs’ın işçi hareketi açısından çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, “1 Mayıs demokrasiyle özdeş bir kavramdır. Çünkü, 1 Mayıs aynı zamanda demokrasi mücadelesidir” dedi.

ETKİNLİKLER YASAKLANMIŞTI

1 Mayıs'a günler kala birçok ilde 1 Mayıs etkinlikleri yasaklanmıştı, Ankara ve İzmir'de dün gerçekleştirilen buluşmalara ise polis müdahele etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu