1 Mayıs tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu

Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplananlara polis sert müdahalede bulundu. 1 Mayıs tertip komitesi, eylemin sonlandırıldığını duyurdu.

AKP hükümetinin 1 Mayıs'ta Taksim meydanını yasaklamasının ardından, sendikalar, partiler ve sivil toplum kuruluşları Saraçhane ve Beşiktaş'ta toplandı.

Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplananlara polis sert müdahalede bulundu.

1 Mayıs tertip komitesi, eylemin sonlandırıldığını duyurdu. DİSK tarafından yapılan açıklamada "Faaliyet tertip komitesinin kararıyla sonlandırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KESK Genel Sekreteri Yılmaz: Burada bir şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor

Halk TV yayınına katılan KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, eylemden çekildiklerine yönelik haberlerin doğru olmadığını belirtti. Yılmaz, şu ifadeleri kaydetti:

"Çekildi' demek doğru değil, bu açıklama bize haksızlık olur. Barikatı aşmak konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz. Taksim Meydanı’na yürüyemiyoruz. Burada bir şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor. Biz kaygı duyuyoruz istemediğimiz olayların önünü açmasınlar."

Yılmaz, "Taksim Meydanı'na yürüyecek misiniz" sorusuna "Yürüyemiyoruz, polisin geri çekilmesi lazım" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP, "sağın kalesi" Yozgat'ta çıkartma yaptı
İmamoğlu: Yozgat demokrasinin kalesidir
CHP'li Özgür Çelik'ten İstanbul Valisi Davut Gül'e 'Şişli' tepkisi
Özgür Özel: Darbecilerin niyeti değişmedi, muhalefet birlik olmak zorunda
İmamoğlu'ndan Tarihi Rest: “Yarın İstanbul İçin Herkesi Sarsacak Gerçekleri Açıklayacağım!”