Yüzlerce balık kıyıya vurdu... Şanlıurfa’da korkutan görüntü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki asırdır balıkların eksik olmadığı Şilan Çayı'nda son günlerde yaşanan toplu balık ölümleri korkutuyor.

Ertem Mahallesi’nde 200 yıldan fazladır balıkların yaşadığı Şilan Çayı’nda su seviyesinin azalması ile son iki gün içinde toplu balık ölümleri yaşanmaya başlandı.

Binlerce yavru balığın kıyıya vurduğu çayda, mahalle sakinleri dedelerinden kendilerine kalan mirasın yok olmasını istemiyor. Mahalleli toplu balık ölümlerinin durdurulması için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmalarını istiyor.

Muhtar Sefer Gümüştaş, “İlk defa böyle toplu ölümlerin yaşandığını görüyoruz, yaşlılarımıza da sorduk daha önce böyle bir şey yaşanmadığını söyledi. Bu ölümlerin neden yaşandığını bilmiyoruz. Bayram sonrası gerekli yerlere başvuracağız” dedi.

Mahalle sakinlerinden İdris Gümüştaş ise, “Büyüklerimizin bize aktardığına göre burada 200 yıldır balıklar yaşıyor, son iki gün içerisinde toplu balık ölümleri gerçekleşti ve bunun sebebini bilmiyoruz. Yetkililerden bu ölümlerin araştırılması için bir ekibin gönderilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri toplu halde kıyıya vuran balıkların, çayın kurumaya başlamasından olabileceğini tahmin ederken, balık ölümlerinin kesin nedeninin ise yetkililerin yapacağı incelemelerin ardından belli olabileceği belirtiliyor. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?