Yemenli Gazeteciler Sendikası: El Kaide biri gazeteci, 11 kişiyi öldürdü

Yemenli Gazeteciler Sendikası, El Kaide'nin 9 yılı aşkın süredir kayıp olan bir gazetecinin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi öldürdüğünü belirtti.

Yemenli Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "12 Ekim 2015'ten bu yana El Kaide tarafından zorla kaybedilen gazeteci Muhammed Ali el-Mukri'nin de aralarında bulunduğu 11 kişinin çok sayıda sivilin hayatını hedef alındığı bir terör eyleminde öldürüldüğü" belirtildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, söz konusu kişilerin, El Kaide'nin "mücahitler" olarak adlandırdıkları kimselere karşı "casusluk yaptıkları" gerekçesiyle öldürdüğü aktarıldı.

Sendika, "ilgili makamlara suçun soruşturulması, suçluların yargılanması, gazetecinin cesedinin ortaya çıkarılması ve ailesine teslim edilmesi" çağrısında bulundu.

Gazeteci Mukri, 12 Ekim 2015'te Hadramevt iline bağlı Mukalla ilçesinde El Kaide karşıtı gösterileri takip ederken örgüt tarafından alıkonulmuştu.

El Kaide, 2015'ten Nisan 2016'ya kadar Mukalla ilçesinin kontrolünü ele geçirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İmamoğlu'nun babası ve oğlu ifade verdi: 'Bu paraların kaynağı aile birikimleridir'
Özgür Özel açıkladı: Dilek İmamoğlu'nun pasaportunu iptal etmişler
ABD’de uçak kazası... Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Evlerinden çıkıp bir daha dönmediler... Anne ile oğlu her yerde aranıyor!
Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu Emniyet'te: İfade işlemleri başladı