Yargıdaki dosya sayısı arttı, hapishanelerde yer kalmadı

Adalet Bakanlığı’nın 2025 verileri, yargı sistemindeki tıkanmayı ortaya koydu. Hâkim ve savcı başına düşen dosya sayısı artarken, hapishanelerde kişi başına düşen alan 18,9 metrekareye düştü.

Adalet Bakanlığı’nın 2025 verileri, yargı sistemindeki tıkanmayı ortaya koydu. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, 2024 yılında hâkim başına 875 dosya düşerken, bu sayının 2025 yılının sonunda 923’e ulaşması öngörüldü.

Benzer bir tablo, savcı başına düşen dosya sayısında da yaşandı. 2024 yılında savcı başına bin 703 dosya düşerken, bu sayının 2025 yılının sonunda bin 714 olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.

Bakanlığı verileri, hapishanelerin tıka basa dolu olmasıyla ilgili eleştirileri de tekrar gündeme getirdi. Spor salonları, havalandırma ve diğer tesislerin de hesaba katılmasına karşın ceza infaz kurumlarında hükümlü başına düşen metrekarenin yıllar itibarıyla giderek düştüğü belirlendi.

Hapishanelerde tutuklu ve hükümlü başına 2020 yılında 25,6 metrekare alan düşerken, bu alan 2022 yılında 28,2 metrekareye çıktı. 2024 yılında 24 metrekareye gerileyen kişisel alanın 2025 yılının sonunda 18,9 metrekareye kadar gerileceğini tahmin edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bir fotoğrafın hatırlattığı gerçek: Bu ülkede 23 yılda neler geri tepti?
Karadağ, Türk vatandaşlarına vizesiz geçişi askıya aldı
Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem
TÜİK açıkladı: İşsizlik rakamları belli oldu!
Çağlayan Adliyesi önünde silah sesleri!