Yağlı peynir ve kremanın yaşlanmayı geciktirdiği ortaya çıktı

İsveç’te yapılan araştırmaya göre, düzenli olarak yağlı peynir ve krema tüketen kişiler daha geç yaşlanıyor.

İsveç’te yaşlanmaya ilişkin yapılan araştırma, tıp dergisi Neurology’de yayımlandı.

ABC News’in haberine göre; 28 bin kişiyi kapsayan araştırma, günde 50 gram ve üstü yağlı peynir tüketenlerde demans, vasküler demans ve bilişsel gerileme risklerinin daha düşük görüldüğünü ortaya çıkardı.

Öte yandan az yağlı peynir, az yağlı krema ve tereyağı gibi yiyeceklerde benzer fayda gözlemlenmedi.

"Tüm peynirler aynı değildir"

Lund Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emily Sonestedt, şunları söyledi:

"Peynir fermante edilirken iltihaplanma ve kan damarlarını etkileyecek biyoaktif bileşikler ürer. Öte yandan süt aynı fermantasyon sürecinden geçmez. Tüm peynirler aynı değildir. İneğin yediği şeyler sütün içeriğini dolayısıyla peynirin içindekileri belirler.

Tek bir çalışmayla büyük yemek değişiklikleri önermiyorum. Fakat peynir seven veya yemekte krema kullananların bu yiyecekleri makul miktarlarda tüketmekten endişelenmelerine gerek yok."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Milyarderlerin 'mahalle' işgali, şehri harekete geçirdi
Tarımda kuraklık alarmı: Uzman isim uyardı
Uzmandan uyarı: Öksürüğü kesmek isterken zehirlenmeyin
Adana’da ‘Amerikan Adası’ndaki kaçak yapılar için yıkım kararı!
Meteoroloji açıkladı: Buzlanma ve don uyarısı