WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesi yalan mıydı? Ercan Saatçi’nin yazışmaları izlenmiş

Gazeteci Özlem Gürses, gözaltına alınan sanatçı Ercan Saatçi'nin yakınlarından edindiği bilgilere göre, Saatçi'nin son 6 aydır WhatsApp yazışmalarının izlendiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında sanatçı Ercan Saatçi de yer almıştı.

Sözcü TV'de yayınlanan Para Politika programının sunucusu Özlem Gürses, Saatçi'nin yakınlarıyla yaptığı görüşmeden elde ettiği bilgileri aktardı.

Yakınlarının iddiasına göre, Sanatçı Ercan Saatçi'nin WhatsApp yazışmaları 6 aydır takip ediliyormuş ve buradan elde edilen ekran görüntüleri ve yazışmalardan bulgulara ulaşılmış.

WhatsApp yazışmaları da izlenebiliyor

Gürses'in konuyla ilgili açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle:

"Ercan Saatçi'nin yakınlarıyla konuştum yayından önce. Enteresan bulguya ulaştım doğruysa eğer. Sanatçı Ercan Saatçi'nin 6 aydır WhatsApp yazışmaları izleniyormuş. Buradaki ekran görüntülerinden ve yazışmalarından bulgulara ulaşılmış. İstanbul Başsavcılığı dosyaya bu nedenle Sanatçı Ercan Saatçi'yi de eklemiş. Buradan şu anlaşılıyor. WhatsApp yazışmaları da izlenebiliyor. Benim Ercan Saatçi'nin yakınlarından aldığım bilgi bu yönde"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Geçen Cuma Namaza Giden İki Muhafazakar Yazar Neler Gördü? Diyanet İçin Neler Yazdı?
30 Ağustos’taki tören öncesi Ankara’da olağanüstü hal!
Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programının yeni adresi belli oldu
AKP'li vekil rektörlüğünü yaptığı üniversitenin öğrencisi oldu
İSKİ açıkladı: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum