Vergi, trafik ve yargı cezaları ikiye katlandı

Bakanlığın verilerine göre vergi, trafik ve yargı cezaları yüzde 100'e yakın arttı.

Bütçe açığını kapatma yolunda adımlar atan iktidar, bu yıl vatandaşlara iki kat ceza kesti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre 2025'in ilk iki ayında, toplam kesilen ceza miktarı 774,4 milyar TL’ye ulaştı.

Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51’lik bir artış anlamına geliyor. Bu tutar, geçen yıl boyunca kesilen 849,9 milyar TL'lik cezanın yüzde 91'ine denk geliyor. Yani ceza artışı yaklaşık iki kat.

İşte artış oranları

Trafik cezalarındaki artış dikkat çekti. Bu dönemde trafik cezaları yüzde 106 artarak 40 milyar TL’ye ulaştı. 9,9 milyar TL’lik kısmı ise sadece ilk iki ayda tahsil edildi. Geçen yılın tamamında trafik cezalarından 43,6 milyar TL tahsil edilmişti.

Yargı cezaları da yüzde 5,5 artışla 76,1 milyar TL’ye çıktı. Ayrıca idari para cezaları yüzde 215 artarak 196,7 milyar TL’ye yükseldi.

Vergi cezaları yüzde 28,6 artışla 461,1 milyar TL’ye çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adıyaman Belediyesi, AKP döneminde Aktaş’a ihale yağdırmış
Halk, Adana Belediyesi önünde: Zeydan Başkan onurumuzdur
Gözaltındaki Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!
Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı!
Ahmet Özer'den açıklamalar: İlacı erken seçim