Velilerin "virüs" korkusu... Öğretmenler okulda öğrenciler evlerde!

Yüz yüze eğitimin başlasa da virüs korkusu nedeniyle velilerin çoğu çocuklarını okula göndermedi.

İlk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla sıkıntılar da başladı.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Virüs korkusu nedeniyle velilerin çoğu çocuklarını okula göndermedi. Sorunun temelinde öğrenci ve öğretmenlere aşı yapılmaması var. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Eğitimdeki 1.2 milyon öğretmenden, sadece 50 bini aşılandı” dedi.

“200 öğrenciden 2'si okula geldi”

İlkokul Öğretmeni B.T: “Veliler, virüsten korktuğu için çocuğunu göndermedi. Sınıfımdaki 37 öğrenciden 5'i, okulumuzdaki 3. ve 4. sınıf 6 şubedeki 200 öğrenciden 2'si geldi. Gelmeyenlere, müfredattan sorumlu olduklarına dair evrak imzalattırıldı.”

“Sınıflar bölündü öğretmen yetmedi”

Ortaokul Öğretmeni C.A: “8. sınıflar eksiksiz geldi. Sınıfları, ikiye böldük. Bu kez de öğretmen açığı ortaya çıktı. On-line dersleri, mecbur birleştirdik. Uzaktan eğitimde matematik dersine aynı anda 64 öğrenci katıldı. Verim çok düştü.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak
Nisanda 189 işçi hayatını kaybetti