Van'da bin 18 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Van’da bu sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle bin 18 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van’da birçak uçak seferleri de kar nedeniyle iptal edildi.

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Van’da da etkisini yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 50 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye kadar ulaştı.

Kar yağışından dolayı 549 mahalle, 469 mezra yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan bin 18 mahalle ve mezra yolunda yol açma çalışması sürüyor. Kar yağışı tipi ve fırtına nedeniyle kentteki birçok uçak seferi iptal oldu. Kötü hava koşulları münasebetiyle İstanbul, Ankara, Trabzon seferleri iptal olurken Adana, Antalya ve İzmir seferinin ise gecikmeli yapılacağı duyuruldu.

Belediye ekipleri, kent genelinde 300 araç, 750 personelle 6 bin kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışmaları yapıyor. Gürpınar’da yol açma çalışması yapan kar püskürtme aracı ve iş makinalarının çalışması drone ile görüntülendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!