Valilik ve İmamoğlu arasındaki '23 Nisan' gerilimi büyüyor! İBB'den 'aynı şekilde' yanıt

Ekrem İmamoğlu'nun Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki 23 Nisan törenindeki özensizliğe isyanı sonrası İstanbul Valiliği'nden İmamoğlu'nu hedef alan bir açıklama yapılmıştı. İBB, bu açıklamaya yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliği arasında '23 Nisan' polemiği yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen 23 Nisan törenlerindeki özensizlik için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'yı "zavallılık" diyerek eleştirmesinin ardından İstanbul Valiliği'nden İmamoğlu'nu hedef alan bir açıklama yapılmıştı.

Bu açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Twitter üzerinden yanıt verdi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde kullanılan üslubu ve sergilenen tavrı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz" denilmişti.

İBB'nin, İstanbul Valiliği'ne verdiği yanıt aynı ifadelerle oldu. İBB'nin yanıtında, "23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özensiz ve yakışıksız bir tören düzenlemesine müsaade eden İstanbul Valiliği’nin bu tavrını kamuoyunun takdirine sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Organik bir müzisyen benim ilk yapay zeka şarkım için ne dedi?
Kanlı saldırıların ardından okullarda yeni dönem başlıyor!
Meteoroloji'den o bölge için 'toz taşınımı' uyarısı
Tayland’da okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Taziye evindeki kavgada silah çekip husumetlilerini kovaladı