Valilik kararıyla 19 okulun bahçesi ücretli otoparka dönüştürüldü

İstanbul Valiliği'nin kararıyla 19 okulun bahçesi ders saatleri dışında ücretli otoparka dönüştürüldü. İşletme yetkisi, Valiliğe bağlı İSTAY A.Ş.’nin kurduğu “İstaypark” adlı platforma verildi.

İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla kent genelindeki 19 devlet okulunun bahçesi, ders saatleri dışında ve hafta sonlarında ücretli otopark olarak işletilmeye başlandı. İşletme yetkisi, Valiliğin iştiraki olan İSTAY A.Ş. tarafından kurulan “İstaypark” adlı dijital platforma verildi.

Cumhuriyet'ten Ufuk Sepetci'nin haberine göre, platformda yer alan “50.000+park rezervasyonu” ve “şehrin en merkezi 24 lokasyon” ibareleri, okul bahçelerinin de bu ticari ağın parçası haline getirildiğini ortaya koyuyor. Valiliğin kararı doğrultusunda okul bahçeleri, ders saatleri dışında yurttaşların araçlarını park etmeleri için trafiğe açıldı. Normalde velilerin bile okul içine araçla girişine izin verilmezken, otopark uygulaması kapsamında farklı araçların okul binalarının içine kadar girebilmesi, hem veliler hem de eğitimciler tarafından “güvenlik zafiyeti” olarak yorumlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yapay zeka kendi etkisini anlattı: Hangi meslekler riskte, hangileri güvende?
Epstein belgelerinde adı geçen Bill Gates konuşmasını iptal etti
Hibrit otomobillerle ilgili şaşırtan analiz
Suriye'de genel af ilan edildi
Gözaltına alınmıştı... İsmail Hacıoğlu'nun TRT'deki dizisi 'Cennetin Çocukları' setine ara verildi