Üsküdar'da toprak kayması; 2 bina boşaltıldı

Üsküdar'da 2 binada bulunan 9 daire, tedbir amaçlı boşaltılırken giriş katlarda bulunan 3 dükkan ise mühürlendi.

İstanbul Üsküdar'da, dörder katlı iki binanın bahçesinin bulunduğu alanda toprak kayması meydana geldi. Binalar tedbir amaçlı boşaltılırken bina sakinleri, geceyi geçirmek üzere akrabalarına ve çevredeki otellere yerleştirildiği öğrenildi.

Ekipler sevk edildi

Olay, Küplüce Mahallesi Atlas Çiçeği Sokak'ta yaşandı. 4'er katlı 2 binanın bahçesinin bulunduğu alanda bilinmeyen bir nedenle toprak kayması meydana geldi. Kopan toprak kütlesi, geçen yıllarda taş ocağı olarak kullanıldığı öğrenilen alana yığıldı. Sesleri duyan bina sakinlerinin ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve zabıta ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı inceleme sonrası 2 binada bulunan 9 daire, tedbir amaçlı boşaltılırken giriş katlarda bulunan 3 dükkan ise mühürlendi. Boşaltılan binalarda yaşayan bazı bina sakilerinin geceyi geçirmek üzere akrabalarına gittiği, bazısının ise çevredeki otellere yerleştirildiği belirtildi.

'Büyük bir gürültüyle uyandık'

Boşaltılan binada yaşayan Ömer Faruk Düztaş, "Olay saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Büyük bir gürültüyle uyandık. Yaklaşık 10-15 dakika sonra bir gürültü daha duyduk ve toprak kayması olduğunu fark ettik. Binanın bahçesinde 2-3 metrelik bir toprak kayması yaşandı. AFAD ve belediye ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Tedbir amaçlı binayı boşalttık. Binanın durumu ise yarın netlik kazanacak. Tahliye edilen vatandaşlar akrabalarına ve çevredeki otellere gittiler, çok şükür dışarda kalan olmadı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: MİT Başkanı'nın Kulübesinden Çıkan Soru: “Türkleri Hangi Tanrı Kurtaracak?”
Yeni tarife Resmi Gazete'de yayımlandı: Avukatlık ücretlerinde zam oranı belli oldu
Satala Antik Kenti’nde 150 yıl sonra ikinci büst bulundu
'Şaibeli diploma' iddiasının ardından... YÖK'ten Hakan Fidan açıklaması
'TÜGVA' iddialarının ardından... Serdar Akinan'ın X hesabına erişim engellemesi