Ürdün'de ABD üssü vuruldu: 3 ölü en az 25 yaralı

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgedeki ABD üssüne yapılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında en az 3 ABD askeri öldü. Saldırıda, en az 25 ABD askeri yaralandı.

ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı İran destekli militan grupların yaptığını ve uygun zamanda hesabının sorulacağını söyledi.

Euronews'un aktardığı bilgilere göre; ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’ün Suriye sınırında bir ABD karakoluna SİHA ile yapılan saldırıda 3 ABD askerinin öldürüldüğünü en az 25 askerin yaralandığını bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürerken, düşman ateşi sonucu ilk kez ABD askerlerinin hayatlarını kaybettiği vurgulandı.

Biden açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Amerikan güçlerine yönelik saldırı, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirildi. Uygun zamanda hesap soracağız."

Pentagon'dan karşılık açıklaması

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." ifadesini kullandı.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD ve Koalisyon güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin ölmesi ve diğer Amerikan askerlerinin yaralanmasının kendisini öfkelendirdiğini ve derinden üzdüğünü belirtti.

Bakan Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İzmir'de temiz Körfez için Gediz vurgusu
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında savcı mütalaasını açıkladı... 3 isim için tahliye talebi
Trump'ın Fed Başkan adayından 'rejim değişikliği' açıklaması: 'Amerikalılar bunu şüphesiz hissediyor'
'Süper Gıda' efsanesi çöktü mü? Uzmanlar uyardı: Boşa para harcamayın!
Spor yazarları Konyaspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi: 'Galatasaray derbisini kazanmaktan başka yol kalmadı'