Üniversite kadrosuna alınacak akademisyenler için 'din eğitimi' şartı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı için alınacak öğretim üyesi için “Doktorasını din eğitimi alanında yapmış olmak” şartı istendi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan akademisyen alım ilanlarındaki detaylarda 'din' şartı arandı.

Din eğitimi ve İslam iktisadı şartı

Buna göre üniversite’nin Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı için alınacak öğretim üyesi için “Doktorasını din eğitimi alanında yapmış olmak” şartı istendi. Yine aynı üniversitede iktisat bölümü için alınacak doçent için “İslam iktisadı alanında çalışmalar yapmış olmak” şartı arandı.

'Kindar ve dindar bir nesli yetiştirme konusunda vites artırılmış durumda'

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay, “Üniversiteler tepeden inme getirilen yönetimlerin, gerici kadrolaşmanın, faşizan baskıların eliyle her geçen gün daha niteliksiz ve uluslararası saygınlığı daha da az bir hale getiriliyor. Kindar ve dindar bir nesli yetiştirme konusunda vites artırılmış durumda ve artık akademideki her koltuk ilgili ilgisiz biçimde dinselleştiriliyor, tarikatları memnun edecek şekilde paylaştırılıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Biri kayaları delerek ormanı yeşertti, diğeri millete ait ormanı betona boğdu.
Sahte e-imza sistemiyle sahte diploma ürettiler, not yükselttiler
Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor
18 günlük eşini ağır yaralayan polise 37 yıl ceza
Türkiye'den Suriye'ye ilk doğal gaz akışı başladı