Uluslararası denetim firmasına yetki verildi! Avrasya Tüneli'nde Güney Koreli ortak hisse satışı planlıyor...

Avrasya Tüneli’nin Güney Koreli ortağının hisse satışı planladığı belirtildi. Güney Koreli SK Group, konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, olası hisse satışı için uluslararası bir denetim firmasına yetki verdi.

Bloomberg'te yer alan haberde, görüşülen kaynakların SK Group’un iştiraki SK Gas’ın yüzde 18 hissesini satmayı değerlendirdiği bilgisini paylaştı.

Avrasya Tüneli’nin 25 yıllık işletme hakkına sahip olan ATAŞ’ın kalan yüzde 50 hissesi Türkiye’den Yapı Merkezi’ne ait. SK Group, çeşitli iştirakleri ile Avrasya Tüneli’nin yarısına sahip.

SK Gas, Bloomberg’e yaptığı açıklamada ATAŞ’ta hisse satışını değerlendirdiklerini doğruladı.

Avrasya tünelini işletecek olan konsorsiyum, 1,25 milyar dolarlık projenin inşaatı için 2012 yılında 960 milyon dolarlık kredi kullanmıştı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İtirafçı olduğu iddia edilmişti: ROK'tan yanıt geldi
Yusuf Tekin açıkladı: YKS değişecek mi?
Pentagon UFO dosyalarını açmaya devam ediyor: Ortadoğu vakaları...
34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi olmuşlardı: Abdurrahman Tutdere’den Doğan ailesine ziyaret
Netflix'ten Manifest sürprizi: Başarı dolu yolculuk belgesel oluyor!