Tutuklanan İPA Başkanı Gökce: İBB operasyonunun 3 amacı var

İstanbul Planalama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yaptığı açıklamada İmamoğlu ve İBB'ye yönelik operasyonun 3 amacı olduğunu belirtti.

Tutuklanarak görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte cezaevine gönderilen İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu operasyonunun uzun süredir devam ettiğini belirterek, operasyonun 3 amacının olduğunu ifade eden Gökce, “Akademik çalışmalarla gerçekleri gösterme dışında bir şey yapmadık” dedi.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın sorularını yanıtlayan Gökce şunları dedi:

"Çok uzun süredir devam eden, aşama aşama bu noktaya getirilen bir operasyonla karşı karşıyayız. 2019’da 4 oy pusulasından 1’i iptal edildi.

Yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nu tasfiye etmek isteyenler tarihi bir yenilgi aldılar. Bu yenilgiden sonra da ne yazık ki sandığa saygı göstermediler.

Operasyonun bir numaralı hedefi İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak halkın karşısına çıkmasını engellemek.

İkinci amacı İmamoğlu’nun yakınlarını, çalışma arkadaşlarımızı ve bizleri tutuklayarak bu siyasi yolculuğu durdurmak.

Üçüncü ve en önemli amacı da milli iradeyi gasp etmek.

İnanıyorum ki 28 milyon vatandaşımızı aşan bir çoğunluk da imza vererek Türkiye’nin iradesinin ne olduğunu gösterecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: İyi bir paparazzi; hayatı boyunca kaç kere acil servise gider, kaç para kazanır?
“Deliller henüz toplanmadı”
Raziye Özdemir Tüfekçi Yazdı: Kirlenen Çevre, Yorulan Zihin
İmamoğlu’ndan ‘çöküş’ uyarısı: Ya iktidar ülkeyi derin bir çöküşe sürükleyecek ya da insanca, hakça bir düzen kuracağız
MSB'den düşürülen İHA açıklaması: Kontrolden çıkmıştı