Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesindeki bahçede düzenlenen "Türksat 6A Fırlatma Töreni'ne; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün de Türksat 6A'nın fırlatıldığı ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda bulundu.

Törene canlı bağlantıyla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'da gelinen aşama nedeniyle hem heyecanlı hem gururlu olduklarını aktardı. DHA'nın haberine göre Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

5 milyar insana ulaşmış olacağız

"Ne sağlayacak bize? Öncelikle şunu sağladı, Türk insanı bunu yapabilir ve yaptı, o güveni sağladı. O gururu, o heyecanı bize yaşattı. Mühendislerimizin yazdığı yazılım, yaptığı üretim, imalat, tasarım her şeyiyle beraber 3,5 milyara ulaşan hali hazırdaki 5 uydumuza 6'ncısını ilave ediyoruz ve 5 milyar insana ulaşmış olacağız. Hindistan'ın tamamı, Endonezya, Malezya ve Tayland'ı kapsamış olacağız. Kendi haberleşmemizi, televizyon yayınlarımızı daha güvenli, daha kaliteli hale getirmiş olacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adıyaman Belediyesi, AKP döneminde Aktaş’a ihale yağdırmış
Halk, Adana Belediyesi önünde: Zeydan Başkan onurumuzdur
Gözaltındaki Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!
Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı!
Ahmet Özer'den açıklamalar: İlacı erken seçim