Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından, Turgut Özal’ın doktoru Cengiz Aslan hayatını kaybetti!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın özel doktoru olan Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından Op. Dr. Cengiz Aslan hayatını kaybetti.

Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından Op. Dr. Cengiz Aslan, 1982 yılında Houston’da çalıştığı hastanede Turgut Özal'ı ağırlamış ve uzun süre Houston’daki evinde misafir etmişti.

ABD’den Türkiye’ye dönüp Anavatan Partisi’ni kurup ilk seçimde Başbakan olan Turgut Özal, Dr. Cengiz Aslan'ı Türkiye’ye geri getirip özel doktoru olarak görevlendirmişti. Cengiz Aslan, Özal'ın vefat ettiği Nisan 1993 tarihine kadar özel doktorluğu ve can dostluğu yapmıştı.

Beyin Cerrahi Cengiz Aslan, yakalandığı corona virüsü nedeniyle bir aydan beri İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyordu. Aslan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

72 yaşında vefat eden Cengiz Aslan’ın genç yaşta vefat eden oğlu Alp Aslan’ın yanına defnedileceği öğrenildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İnternet var, hizmet yok: Şikayetler rekor kırdı
Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Ağustos ayı tavan fiyatları belli oldu
Aleyna Tilki ile takipçileri arasında 'şarkı' gerilimi: 'Asıl ben sizi istemiyorum'
Çocuklar Duymasın'ın Şükrü'sünün yeni işini görenler şaşırdı
Milyonluk miras kavgasında anne-kız yüzleşti: Elini öptü, ‘Ben yapmadım' dedi