Türkiye'nin gönderdiği biberler için imha kararı verdiler

Bulgaristan'a gönderilen yeşil biberde permetrin isimli toksik madde tespit edildi. Biberler için apar topar imha kararı verildi.

Dünyanın en önemli problemleri arasında yer alan gıda güvenliği endişelendirmeye devam ederken, Türkiye’nin Bulgaristan’a gönderdiği taze biberde permetrin isimli toksik madde tespit edildi.

Avrupa Komisyonu’na bağlı Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi’nde (RASFF) yapılan bildirildirime göre, Türkiye’nin Bulgaristan’a gönderdiği yeşil bibere ilişkin yapılan sınır kontrollerinde permetrin tespit edildi.

Permetrin tespit edilen biberler için yapılan uyarı durumunun ‘ciddi tehlikeli’ olduğu belirtilirken, biberlerin imha edilmesine karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!