Türkiye’den bir NAVTEX kararı daha!

Barbaros Hayreddin Paşa gemisi için Akdeniz'de gerçekleşecek sismik çalışmalar amacıyla 9 Kasım'a kadar NAVTEX ilan edildi.

Son dönemde Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim sebebiyle tansiyonun yüksek olduğu Ankara-Atina hattında sıcak bir gelişme daha yaşandı. Barbaros Hayreddin Paşa gemisi için Akdeniz’de gerçekleşecek sismik çalışmalar amacıyla 9 Kasım’a kadar NAVTEX ilan edildi.

LOZAN İHLALİNE NAVTEX İLANI

Bugün 14 Eylül ve 22 Eylül'deki Navtex ilanlarının ardından yayınlanan Navtex ilanında, Yunanistan'a ‘Lozan' uyarısı yapılmıştı. İzmir istasyonu tarafından yapılan Yeni NAVTEX ilanı ile 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiği ilan edilmişti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Dünyanın en zengin adamının full “VİP check up” sonuçları
İBB iddianamesi: 106 kişi hakkında tutukluluğa devam kararı
İstanbul'da 1 ayda 60 kişi mantardan zehirlendi: Uzmanından kritik uyarılar!
İmamoğlu: İstanbul'da tarihe ve doğaya nasıl sahip çıktıysak şimdi sıra Türkiye'de
Sıfırdan geldi, dünyanın en genç kadın milyarderi oldu