Türkiye'deki işsizliğin geldiği nokta... Çağlayan Adliyesi'nde katiplik alımına rekor katılım!

Türkiye genelinde, katiplik alımı için bugün klavye sınavı gerçekleştiriliyor. Sınav noktalarından biri olan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda büyük yoğunluk oluştu.

Türkiye genelinde yapılan katiplik alımı için bugün klavye sınavı yapıldı. İstanbul'da sınavlara girenler sabah erken saatte Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Toplam 4 bin 800 kişinin katılacağı İcra ve Zabıt Katipliği sınavı için adliyeye gelenler yoğunluk oluşturdu.

Adaylardan icra katipliği için gelenler sabah saatlerinde sınava alınırken zabıt katipliği sınavı için gelenler ise öğlenden sonra alınacak.

Sınavda  "f" ve "q" klavye kullanacak olan adaylardan sınav süresi olan 3 dakikada minimum 90 kelime yazmaları isteniyor.

4 bin 800 adayın katıldığı sınavda 200 kişi alınacağı bilgisine ulaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: 1 yıl ceza alan 18 gün cezaevinde kalacak
İran: İsrail için çalışan 700 'paralı asker' tutuklandı
Ank-Ar'dan araştırma: CHP, AKP'nin 5 puan önünde
Türkiye'de günde ortalama 18 çocuk istismarı vakası yaşanıyor
Gençler ülkeyi terk ediyor: 2024'te 424 bin kişi göç etti