Türkiye Gazetesi, PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı. Daha önce Salih Müslim'le röportaj yapan Nevşin Mengü hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı.

Yılmaz Bilgen imzalı ve internet sitesinde yer alan haberde "PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslüm gazetemize konuşarak Şam mutabakatı ve bundan sonraki takip edilecek yol haritasına ilişkin sorularımızı cevapladı" denildi.

Röportajda Müslim, anlaşmaya ve Öcalan'ın çağrısına uyacaklarını, özerklik talebi olmadıklarını açıkladı.

Mengü ceza almıştı

Gazeteci Nevşin Mengü'ye geçtiğimiz ay Salih Müslim röportajı nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Nevşin Mengü, 13 Aralık 2024’te, Salih Müslim ile yaptığı röportajı YouTube kanalında yayınlamış kısa bir süre sonra röportajı kaldırmıştı. Mengü, hukukçu arkadaşlardan uyarı aldım demişti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Mengü “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan ceza vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Ekim anketi: Trump görüşmesi ve Gazze masası Erdoğan’ın ve AKP’nin oyunu ne kadar etkiledi?
Bakanlık kaynakları KADES'i doğruladı: Güllü kimden şiddet görüyordu?
Skandallarla gündeme gelen İÜ Rektörü Osman Bülent Zülfikar, İmamoğlu'nun diplomasının iptalini böyle savundu
Sayıştay raporu: TOKİ 188 millet bahçesi, 13 yurt ve pansiyon yapmış
Sahibi olmadığı hastaneyi satmaya çalışanlara dolandırıcılık davası