Türkiye Gazetesi, PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı. Daha önce Salih Müslim'le röportaj yapan Nevşin Mengü hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi PYD yöneticisi Salih Müslim'le röportaj yaptı.

Yılmaz Bilgen imzalı ve internet sitesinde yer alan haberde "PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslüm gazetemize konuşarak Şam mutabakatı ve bundan sonraki takip edilecek yol haritasına ilişkin sorularımızı cevapladı" denildi.

Röportajda Müslim, anlaşmaya ve Öcalan'ın çağrısına uyacaklarını, özerklik talebi olmadıklarını açıkladı.

Mengü ceza almıştı

Gazeteci Nevşin Mengü'ye geçtiğimiz ay Salih Müslim röportajı nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Nevşin Mengü, 13 Aralık 2024’te, Salih Müslim ile yaptığı röportajı YouTube kanalında yayınlamış kısa bir süre sonra röportajı kaldırmıştı. Mengü, hukukçu arkadaşlardan uyarı aldım demişti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Mengü “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan ceza vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

X'ten İmamoğlu açıklaması: Kararı uygulamakla birlikte, bu karara kesinlikle katılmıyoruz
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e dava: 15 yıla kadar hapis isteniyor
CHP'li Gülizar Biçer Karaca: “İmamoğlu’na kurulan bu ceza mimarisi, rejimin korkusunun hacmini de gösterir"
Sezgin Tanrıkulu: "Karar, hukuka ve Anayasa'ya aykırı”
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeline İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama: X avukatı, itiraz dosyasını sundu