Türk askeri Bakü'deki tören alanından bu sözlerle geçti! Azerbaycan'daki törende dikkat çeken detay...

Türk askeri ile Azerbaycan Ordusu Mehter Marşı ile beraber yürüdü. Diğer taraftan Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmetçiğin katıldığı Zafer Geçidi Töreni'nde Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçların plakalarının da sergilenmesi dikkat çekti

Erdoğan, Azerbaycan'da Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı.

Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, "Selam asker" diyerek askerleri selamladı. Ardından iki ülkenin milli marşları okundu. Erdoğan ve Aliyev'in konuşmalarının sonrasında Türk askerlerinin de yer aldığı geçit töreni gerçekleştirildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP Genel Başkan yardımcıları Mahir Ünal ve Efkan Ala, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

"NE YAHŞİ TÜRK GARDAŞIN VAR"

Türk askerinin geçit töreni sırasında, Azerbaycan tarafından, “Ne yahşı Türk gardaşın var” anonsu geçilmesi dikkat çekti. Ayrıca anonsta "kardeşlik" vurgusu da yapıldı.

Türk askeri ile Azerbaycan Ordusu Mehter Marşı ile beraber yürüdü.

Törende, Türk SİHA'ları da tören alanında sergilendi.

DİKKAT ÇEKEN PLAKALAR

Törende üzerinde "Karabağ Azerbaycandır" yazan askeri araçtaki detay dikkat çekti.

Üzerinde "Karabağ Azerbaycandır" yazan büyük boyutlardaki bir platform, ilk bakışta yalnızca bir afiş olarak görünse de söz konusu platformun, Ermeni araçlarından ele geçirilen plakalar ile yapıldığı ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Kadınlar! “Erkeğin yaşı bölü 2 artı 2” dönemi kapandı. Yeni formül “Yaş eksi 5-10”… Amaaaa
Savaşın kilit noktasından gelen uydu görüntüleri korkuttu
İzmir’de kültürün rotası çiziliyor
ABD Gizli UFO Dosyalarını Açtı: İşte Şok Eden Detaylar
Telefonlarda Taksit Sayısı Artıyor! İşte Yeni Limit