Tunç Soyer’in avukatı ifade sonrası konuştu: 'Yöneltilen sorular, yapılacak suçlamaların içi boş iddialar olduğunu gösteriyor'

Tunç Soyer’in ifadesi sonrası konuşan avukatı Murat Aydın, "Gözaltı sürecinde yöneltilen sorular, yapılacak suçlamaların içi boş iddialar olduğunu gösteriyor. Yine de yargıya güveniyoruz, inanmak istiyoruz. Çünkü başka gidecek bir yerimiz yok” dedi.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gözaltı sürecinde ifadesinin alınmasının ardından, avukatı Murat Aydın İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aydın, müvekkili Soyer’in soruşturma kapsamında tüm sorulara samimiyetle yanıt verdiğini belirtti.

'Yöneltilen sorular, yapılacak suçlamaların içi boş iddialar olduğunu gösteriyor'

Avukat Aydın, “İfade süreci tamamlandı. Müvekkilimiz kamu yetkisi kullanan bir kişi olarak soruşturmaya açık olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Tek talebimiz, sürecin adil işlemesidir. Kendisine yöneltilen hiçbir sorudan kaçmadı. Yarın adliyeye sevk edilecek. Gözaltı sürecinde yöneltilen sorular, yapılacak suçlamaların içi boş iddialar olduğunu gösteriyor. Aynı sorular defalarca soruldu, biz de defalarca yanıt verdik. Bu sürecin adil şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz. Yine de yargıya güveniyoruz, inanmak istiyoruz. Çünkü başka gidecek bir yerimiz yok.”

Avukat Aydın ayrıca, Tunç Soyer’in adliyeye sevk edildikten sonra kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapacağını da ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ABD ve Suudi Arabistan Irak’a hava saldırısı düzenledi: En az 20 ölü
Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Yabancı plakalı araçlar için yeni düzenlemeler
Yalova’da uyuşturucu operasyonu: Kırmızı bültenle aranan şüpheli yakalandı
Şırnak'ta feci kaza: 1'i çocuk 2 ölü, 2 ağır yaralı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması: Gençlik Merkezi Sorumlusu Tuğçe Güney tutuklandı