Trump'tan 'Hollywood' hamlesi: Filmler de gümrük tarifelerine dahil oldu

ABD Başkanı Trump, “Hollywood ve ABD’deki birçok bölge adeta harap oluyor” diyerek Ticaret Bakanlığı'na yabancı ülkelerden gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulanması için yetki verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşını bir adım daha derinleştirerek film sektöründe de gümrük vergilerinin artırılması için harekete geçti.

Trump, Truth Social’deki açıklamasında Amerika’daki film endüstrisinin çok hızlı öldüğünü belirterek Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne yabancı ülkelerden gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulamaları için yetki verdi.

"Hollywood harap oluyor"

Diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını ABD’den uzaklaştırmak için her türlü teşviki sunduğunu söyleyen Trump, “Hollywood ve ABD’deki birçok bölge adeta harap oluyor” dedi.

Bu durumun diğer ülkelerin kasıtlı bir çabası olduğunu ve bu nedenle ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirten ABD Başkanı, şu açıklamayı yaptı:

“Ticaret Bakanlığı’na ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne, yabancı ülkelerde üretilen ve ülkemize gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini derhal başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin yeniden Amerika’da yapılmasını istiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: İyi bir paparazzi; hayatı boyunca kaç kere acil servise gider, kaç para kazanır?
“Deliller henüz toplanmadı”
Raziye Özdemir Tüfekçi Yazdı: Kirlenen Çevre, Yorulan Zihin
İmamoğlu’ndan ‘çöküş’ uyarısı: Ya iktidar ülkeyi derin bir çöküşe sürükleyecek ya da insanca, hakça bir düzen kuracağız
MSB'den düşürülen İHA açıklaması: Kontrolden çıkmıştı