Trump'ın vaadi: Çin'den ithal araçlara yüzde 200 gümrük vergisi

Trump, Çinli otomobil üreticilerinin Meksika'da fabrikalar kurduğunu iddia ederek seçilirse bu fabrikalarda üretilen ve ABD'ye gönderilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi uygulayacağını belirtti.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump, Michigan eyaletinde yaptığı konuşmada Çin'in ABD'de otomotiv endüstrisi ve ekonomiye etkisini değerlendiren Trump, "Eğer seçimleri kazanamazsam 2 ya da 3 yıl içinde otomotiv endüstrimiz olmayacak." ifadesini kullandı.

Otomobil üreten Çinli şirketlerin Meksika'da "dev fabrikalar" inşa ettiğini iddia eden Trump, seçimleri kazanması durumunda bu fabrikalarda üretilen ve ABD'ye ithal edilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi uygulayacağını kaydetti.

Trump, uygulayacağı gümrük vergilerinin, "Meksika'da üretilen Çin araçlarını" ABD'de satılamaz hale getireceğini ve yabancı otomobil üreticilerinin ABD'de fabrika kurmasını sağlayacağını savundu.

Trump, ABD'de otomotiv sektöründe "ekonomik kıyım" olacağını savunmuştu

Eski ABD Başkanı, mart ayında Ohio'da yaptığı konuşmada Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e seslenerek "Şu an Meksika'da inşa ettiğiniz dev otomobil üretme tesislerinde Amerikalıları çalıştırmayacaksınız ve o araçları bize satmayacaksınız." demişti.

Başkan seçilmediği takdirde ülkenin ekonomik buhrana gireceğini savunan Trump, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak. O arabaları satmayacaklar. Dev fabrikalar inşa ediyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

MSB'den Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama
Müftü, Polonez işçilerine akıl verdi: Böyle hak aranmaz
Kadıköy'de kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm
Omuz atma cinayeti davası: Tahliye kararında Ayhan Bora Kaplan izi
MHP'li başkan, dövdüğü kadının annesini gözaltına aldırdı